Gå tilbage til forsiden USA1987 This site in English

Artikel i BT

Artikkel i B.T. søndag d.29.november 1987

Artiklen blev skrevet af en journalist ved navn Nina Lethin Larsen.
På foranledning af MTV mødtes vi i Kr. Bernikovs gade og blev interviewet og fotograferet. De andre artikler blev skrevet af en journalist der også kom dér ind den dag, og han fik billederne af BT's fotograf.

Tekst ved billedet er :
Georg Hagstrøm (tv) og Brian Nielsen vandt fem dages ophold i USA og møde med supergruppen Pink Floyd. Maiken Wexø, dansk MTV-værtinde, overrakte præmien på B.T. i går. Foto: Poul Ainow

For at gøre det hele lidt nemmere at se på nettet har jeg renskrevet teksten.

Georg Hagstrøm fra Vallensbæk står foran sit livs oplevelse. På lørdag rejser han sammen med sin kammerat Brian Nielsen til USA for at møde sit ubestridte idolband, Pink Floyd personligt.
For øjnene af to millioner MTV-seere i ni europæiske lande, blev den 20-årige dansker i tirsdags udpeget som den heldige vinder af musikkanalens konkurrence om at møde Pink Floyd, overvære en koncert i San Francisco, flyve med gruppen i deres private jet til Seattle og se endnu en koncert.
”Jeg kan slet ikke fatte det endnu. Først når det hele er overstået og vi er hjemme igen, tror jeg at det går op for mig, hvor heldig jeg har været.” Siger Georg Hagstrøm, der til dagligt arbejder på et vinlager i Glostrup.
Siden han i 1979 hørte ”The Wall” har han været ubetinget Pink Floyd fan. Han har alle gruppens plader, og dét han ikke ved om gruppen, er ikke værd at vide.
Via hybridnettet har han set MTV siden starten af august, og da han hørte om konkurrencen, sendte han prompte 28 svarbreve. Hans kammerat Brian sendte 18, og allerede inden konkurrencen var slut, aftalte de at tage hinanden med på turen, hvis én af dem skulle være så heldig at vinde.
”Men helt ærligt regnede ingen af os med at være så heldige. Så jeg var godt rystet, da jeg blev ringet op og fik at vide, det var mig der havde vundet. Og lige så rystet, da MTV ringede mig op på min arbejdsplads for at lave et interview. Der sad jeg på lageret med larm og ballade rundt om ørene og forsøgte at svare fornuftigt på engelsk, vel vidende at der var to millioner mennesker der lyttede.” Fortæller Georg.
Hvad det interview egentlig drejede sig om, var svært at huske bagefter. Men heldigvis havde den danske MTV-værtinde, Maiken Wexø en videoudgave af programmet med, da hun på B.T. i går overrakte Georg præmien.
Maiken Wexø er faldet godt til i London, hvor hun arbejder på musikkanalen der sender rockmusik 24 timer i døgnet. Det var gennem en artikel i B.T. hun for knapt et års tid siden – i skarp konkurrence med piger fra de andre skandinaviske lande – blev valgt som MTV-værtinde.
Med til præmien hører 1.000 dollar i lommepenge. Og så får Georg mulighed for at lære at flyve. Pink Floyd guitaristen Dave Gilmour har nemlig certifikat og skal selv flyve gruppens private maskine til Seattle. Og han har lovet at den heldige vinder får instrukser i, hvordan sådan en jet skal styres.
”Det er ikke helt nødvendigt. Jeg flyver allerede rundt på lyserøde skyer.”alternativ stavemåe : "maiken veksø" "maiken weksø" "maiken vexø"