Stanley Kubrick er selvfølgelig kendt for flere af sine film. Jeg kender ham nu mest for "A Clockwork Orange" og denne "2001 - A Space Odyssey".Dave i færd med at koble Hals hukommelse fra.
En meget rost film i sin tid, da den virkelig var noget af en fremtidsfilm. Faktisk var den så fremsynet at man meget senere, i 1984, besluttedeat lave en efterfølger (2010 - The Year We Made Contact). Denne gang dog ikke med Stanley Kubrick som instruktør, men stadig med Arthur C. Clarke som forfatter.
Noget af det der har gjort filmen berømt, eller i hvert er noget der er blevet lagt mærke til af alle der så filmen, er dét at en computer styrer hele rumskibet. Computeren, Hal-9000, går til syneladende amok og begynder sin egen lille mission og slår næsten hele besætningen ihjel. Dét billede er stadig et skræmmebillede for mange i dag og noget af grunden til at denne film stadig er aktuel trods dét at den i skrivende stund er 35 år gammel.
Det fremtidsbillede man tegnede i 1968 er stadig et relativt realistisk fremtidsbillede.

 

 


For ikke at sidde og tærske langhalm på filmen vil jeg hermed bringe et lille, men meget sigende, lydbillede fra filmen.
Det er fra hen mod slutningen af filmen, hvor Dave indser at han bliver nød til at stoppe computeren Hal. hal har på dette tidspunkt fjernet al ilt i rumskibet og derfor går Dave i rumdragt ind til Hal-9000's indre og begynder at fjerne hukommelseskortene.

Hør selv
Fylder 1,55 MB og Varer 1:42 min

Skriv georghagstroem@email. (tilføj selv dk - jeg er træt af spam.) hvis du har noget på hjertet.

Vores Katte Vores bryllup Min egen forside
Min nevøs side En god dansk side om Pink Floyd En god dansk side om Waters
The Wall
in My Bedroom
Georgs
egen side
USA-1987